måndag 30 september 2013

Bozze vaktar

Bozze trivs i sin nya familj och har så smått börjat få pli på sin nya husse och matte. Efter att ha växt upp och bott i ett hem där han har kunnat gå fritt utomhus och där det inte sprang massor av okända var det i början inte helt lätt att avgöra vem han skulle skälla på. Bozze tog det säkra före det osäkra och skällde ut samtliga grannar, var och en av de som passerade på gatan utanför staketet, kaninerna på gräsmattan, ekorren som satt i hasseln, mattes gympasko som låg på ett oväntat ställe, betongansiktet i trädgården och för att att inte missa något skällde han även ut alla nya ljud. Det blev väldigt slitsamt i längden tyckte Bozze. Han var totalt slutkörd när bara halva dagen hade gått och han insåg att hans nuvarande vaktnivå skulle bli allt för krävande att bibehålla i längden. Självklart ville han vara en bra vakthund men som det var nu riskerade han att bränna ut sig. 

Nu råkar det sig så att Bozze är en osedvanligt klok Perro. Han funderade en stund över alternativa lösningar och fastnade för metoden "reducering". Det innebar att han successivt minskade antalet anledningar till att ge skall. Brevbäraren samt den där snubben som lämnar en kartong med mat är fortfarande självklara utskällningsobjekt. De kommer alldeles för nära och får vad de förtjänar. Förbipasserande stora hundar får en medelutskällning medan små hundar fortfarande får en sådan kraftig utskällning att de nästan lägger sig platt på rygg på gatan utanför. Bilar ignoreras frekvent så länge de inte stannar till. När sotarn kom både morrade och skällde Bozze så mycket att sotarn blev alldeles vit. Det var roligt tyckte Bozze. Sotaren delade inte Bozzes humor. Bozze har märkt att om han inte ger skall alls eller kanske bara bara skäller en gång får han godis och klappar. Det gillar han skarpt. 

Något som Bozze däremot inte gillar i sitt nya hem är bristen på godsaker. Han är faktiskt van vid sin första husses generositet och anser att det är hans hundliga rättighet att få sin del av hushållets godsaker. Han trodde knappt sina hundögon när han efter bara två veckor sitt nya hem utan förvarning plötsligt blev satt på diet. En stor och ståtlig hane som han! Det vet väl alla att några extra kilo på en hane bara ger ökad pondus. Han jobbar hårt på att ändra Swalornas syn på mathållning. Det går inget vidare. 

Bozze trivs i sitt nya hem. Krävs bara några justeringar men sen kan det nog bli bra. "Det är svårt att lära gamla människor sitta" tänker Bozze men om man är en Perro ger man aldrig upp. Och Bozze är en Perro. Den bästa som finns.

Kommentar från tidigare blogg:
Skapad av Åsa 05 okt, 2013 10:54
Ger dieten resultat? Jag träffade två av brorsorna för nga dagar sedan. Doglaz väger 24-25 kg och ser väldigt lagom ute. Ozzy ser lite mulligare ut och väger kanske 26 kg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar