lördag 26 oktober 2013

Lektion i Hundkunskap

Alla varelser på vår jord finns där av en anledning. Det finns ett sammanhang där var och en av oss har en särskild uppgift kopplad till vår blotta existens. Bozze har tillförskansat sig en hel del kunskaper i detta ämne och han delar gärna med sig av sina kunskaper till läsarna.

HUNDAR
Som alla vet är hunden är den i särklass viktigaste livsformen på vår jord. Det händer
tyvärr allt för ofta att okunniga tar fel på hund och den art som är en form av mutation från gnagarsläktet. Exempel på muterade gnagare är Chihuaha, Chinese crested dog samt grannfruns fjantiga Pekinges (eller vad det nu är). Det har hänt att hundar i lustens hetta tagit fel och kopulerat med en muterad gnagare. Dessa hundar blir utskämda och återfår aldrig sin forna hundstatus. Bozze valde att kastrera sig tidigt för att undvika att något sådant skulle hända honom.


Detta är en hund

KATTER
Katter är viktiga djur. Deras uppgift är att roa hunden genom att agera levande "dummies". Skillnaden mellan att apportera katt och dummies är att hunden mycket sällan kommer tillbaka med en katt i munnen. Kattens roll är att jamande rusa iväg framför hunden och därefter klättra upp i ett träd. Ett exempel på katt är "Pelle". Han brukade hälsa på matte och husse innan Bozze kom till Swalbo. Pelle satt i den höga björken flera timmar efter att Bozze jagat honom över trädgården. Det var ett bra slut på dagen tyckte Bozze. Eftersom Pelle har lagt om sin rutt efter den kvällen vet vi inte om han delar Bozzes syn på saken.

Detta är en katt


ÅKERSORKAR & KANINER
Åkersorkar och kaniner utgör en form av träningsredskap. Åkersorken har en
multifunktion där den tränar upp hundens luktsinne, jaktsinne, snabbhet och tuggförmåga. Kaninens uppgift är att träna upp hundens snabbhet och grävförmåga. Både åkersorken och kaninen innehåller nyttiga proteiner och mineraler som är viktiga för hundens muskelbyggnad och hjärnfunktion. Bozze tycker mycket om åkersorkar och kaniner.

Detta är en kanin


Detta är en sork
MÄNNISKOR
Människan kallas för "Hundens bästa vän" och kan för många hundar vara en riktigt bra
investering. Somliga hundar väljer att skaffa flera människor i olika storlekar och former medan andra hundar föredrar att ha en eller två människor. Människan har som främsta uppgift att ge hunden mat, bostad samt personlig omvårdnad i form av pälsvård, kloklippning, bad och öronhårsryckning. Människor leker gärna men har inte samma uthållighet som hunden. De flesta människor är tillgivna och tycker om att vara nära och klia på hunden. Innan man skaffar sig en människa är det viktigt att tänka igenom vilken sorts människa man vill ha och vad man ska ha den till. Ska man t.ex. använda sin människa i jakt eller vill man enbart ha en sällskapsmänniska? Är man ute efter en människa att träna eller vill man ha en soffpotatis?
Detta är en människa


SLUTORD
För att blogginlägget inte ska bli allt för långt slutar det här. Det finns många andra arter att ta upp och behovet av kunskap är stort bland hundar, menar Bozze. Just nu har han fullt upp med att träna sina nya människor men när han får tid över kommer han att fortsätta dela med sig av sina kunskaper på denna blogg.Kommentarer från tidigare blogg:
Skapad av Ann-Marie 30 okt, 2013 23:25
Den boken får vi nog avvakta med. Vi har ju annat att göra. Blogga tex....
Skapad av Margareta och Ginnis 26 okt, 2013 14:31
Vilket underbart härligt och roligt blogginlägg. Bozze! Säg till dina människor att skriva en bok! Den kommer att bli en bästsäljare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar