måndag 11 november 2013

Bozze är en Oxe


Både Bozze och matte är födda i Oxens stjärntecken medan husse är Våg. Husse trodde tidigare att Vågen var ett snäpp bättre än övriga stjärntecken. Naturligtvis hade han fel. I sann demokratisk anda genomfördes i Swalbo en folk-, hundomröstning i ämnet och Oxens tecken vann stort med två tredjedelar av rösterna. Matte är skeptisk till allt som inte kan bevisas och hon tvivlar starkt på att astrologi är något annat än humbug. Hon menar att hennes tvivel beror på att hon är född i Oxens tecken. Oxen är jordnära och svävar inte ut i det blå enligt matte. Bozze bryr sig inte så mycket om han ska vara ärlig. Han är nöjd med att vara hund. Vad husse anser är i skrivande stund okänt eftersom han låst in sig på toa och vägrar komma ut förrän omröstningen ogiltigförklaras. 
Det finns många personlighetsbeskrivningar av de olika stjärntecknen. De flesta utgår från människor men det finns de som valt att inrikta sig på hur stjärntecknen styr hundarnas personlighet. Nedanstående beskrivning avser hundar födda i Oxens tecken (Bozze) och kommer från http://www.hundkonsultsonja.se/

OXEN
21 april - 21 maj - uthållig, envis, tålmodig
Den lilla Oxenvalpen har en mognad som valpar födda i de andra tecknen saknar. Han är lugn och bråkar sällan, men om han blir retad eller tvingad att göra något han inte vill kan han bli ordentligt arg. Han är otroligt envis. Tala alltid mjukt och kärleksfullt till honom. Skrik och våld gör bara motsatt verkan. Den här hunden gillar rutiner som utförs på samma klockslag varje dag. Han är inte förtjust i förändringar, varken när det gäller mat, sömn eller annat. Han avskyr att resa bort och lämnar du honom på ett hundpensionat känner han sig övergiven. Han trivs bättre ute i naturen på landet än i storstaden. Långa skogspromenader älskar han. Här finns många duktiga jakt- och vallhundar, men Oxenhundar gör bra ifrån sig på många områden. Det är en pålitlig hund.  En Oxe är trogen sin ägare och gör allt för denne. Det är en stark och frisk hund, seg och uthållig, men han kan dra på sig halsinfektioner och viktproblem, är matglad. Hanhunden har stark könsdrift och kan ha svårt att komma överens med andra hanhundar. Tikar födda i detta tecken är ofta väldigt vackra och kan nå långt på utställningar. En hund född i Oxen passar bra ihop med mjuka känsliga människor som gillar frilufts- och naturliv…….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar