måndag 18 november 2013

Bozzefakta & Valpfoton

Bozze föddes den 8 maj 2009 på Perro Rizados kennel som valp nummer två i en kull bestående av sju fina, friska valpar. Syskonen består av en tik och sex hanar varav fem har stubbsvans och två har lång svans. Till utseendet är Bozze mest lik sin pappa Léon (Pontlajac de Ubrique) som kom till Sverige från Spanien år 2008. Även Léon är lugn, stabil och social och han är både spansk och svensk utställningschampion. Sin kelighet har Bozze troligtvis fått efter sin mamma Zelma (Perro Rizados Anselma) som blev utställningchampion två dagar efter sin 2-års dag. Att bli klappad och kliad ligger på topplistan över favoritsysselsättningar och Bozze visar det tydligt genom att buffa till den utvalde klapparens arm med huvudet. Det gäller att ha koll så man inte har en kopp kaffe i handen när buffen kommer. Förstår människan inte budskapet kommer tassen upp i kombination med en bedjande blick. Bozze är mycket stolt över sina föräldrar men själv vägrar han med en åsnas envishet att försöka bli champion. Det beror egentligen på att han missförstod innebörden av ordet. Någon jädra svamp vill han då rakt inte bli.

Pappa Léon

 Mamma ZelmaVarken matte eller husse har några expertkunskaper vad gäller rasen Perro De Agua Espanol men de tror att Bozze är tämligen social jämfört med många andra hundar av samma ras. Han tycker om människor även om han är något avvaktande de första tre minuterna. Därefter tar keligheten över och misstänksamheten får ge vika. Den nya människan får då en buff med förfrågan om klappning. Tiden för avvaktande minimeras till 0,5 sekunder om den nya människan bjuder på något ätbart, tex en bit gurka eller en morot. 


Bozzes syskon i D-kullen består av följande härliga individer:

Perro Rizados Delfina "Zelda"
Perro Rizados Duende "Ozzian
Perro Rizados Donato "Teddy"
Perro Rizados Duende "Casper
Perro Rizados Dichoso "Dicho
Perro Rizados Diamante "Douglaz


Bröderna Cazper, Dicho, Ozzi, Doglaz och längst fram Bozze
FOTOGRAFIER PÅ BOZZE SOM VALP 

Bozze 1 dag gammal
Bozze 1 vecka
Bozze 2 veckor
Bozze 4 veckor


Bozze 5 veckor

Bozze 6 veckor

Bozze 6 veckor

Bozze 6 veckor

Bozze 7 veckor

Bozze 7 veckor

Bozze 7 veckor
Bozze 8 veckor


Bozze hoppas på att få träffa sin mamma, pappa och syskon någon gång men matte och husse verkar inte ha förstått det. Bozze ser fram emot den dag då poletten trillar ner. Då ska det bli bus och lek på hög nivå. 

Fotograf : Julia Kriström på Perro Rizados Kennel (gäller samtliga valpfotografier i detta blogginlägg)


2 kommentarer:

  1. Kul att se valpbilder på fina Bozze. Viss verkar han social men han slår inte Ginnis. I hans fall gäller inga sekunders avvaktan överhuvud taget varken med eller utan godis. Tyvärr! Lite mer försiktig kunde han vara. Heja Bozze! Du är perfekt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Tänk så olika dom är, alla våra fina hundar. Ginnis är jättefin!!!

      Radera