onsdag 13 november 2013

Tyringe glänser

Sedan en tid tillbaka har gator, parker och skogsslingor i den lilla skånska orten Tyringe genomgått en rejäl uppfräschning. Man skulle kunna tro att Hässleholms miljökontor har fått sin renhållningsbudget utökad men så är inte fallet. Inte heller har Tyringes invånare gått samman i städgrupper för att göra byn renare och trevligare. Nej, uppfräschningen är helt och hållet Bozzes förtjänst. Medan byborna leende vandrar runt på de nyputsade vägarna tittar matte och husse surt åt ett annat håll. Ännu grinigare blir de när de möter andra hundägare vars hundar verkar ha någon inbyggd impregnering med anti-smutsfunktion. Bozze är nämligen utrustad med motsatsen till impregnering. Hans päls kan liknas vid en ovanligt effektiv städmopp som suger upp drygt 7 kg smuts och fukt per halvtimme och därefter transporterar det hem till Swalboet. När Bozze är nybadad kan man se att hans päls är vackert vit. Några timmar senare behöver han gå ut en snabb sväng. Sedan är Bozze inte längre vit. Räddningen i nöden är hundhanduk med "mirakeltrasefunktion" samt en tasstvätt som heter Paw Plunger. Matte har även tvingats ge efter på sin princip "min hund ska inte ha några fåniga kläder" och har köpt ett regntäcke till Bozze. 

Det är tur att Bozze är en så ståtlig hund tycker matte och husse. Det faktum att Bozze är den allra tjusigaste och i särklass bästa hunden i Tyringe kan ingen smuts i världen dölja. 

2 kommentarer:

 1. Sicken tur att Bozze bor i Tyringe och inte i Helsingborg, för här på Sockengatan bor ju de allra tjusigaste hundarna. Eller de allra bästa i alla fall. Eller... mina! Fast frågan är vilket som är bäst... att se skiten och tvätta bort den eller att inte se den och sedan hitta den i en hög i soffan där Bella legat... På henne syns ingenting... men jag lovar att det syns när det ramlat av!
  Jag har efter inspiration av frun i Swalboet börjat beställa som en tok från Tjäderläder. Dock överlåter jag sömnaden till dig och ägnar mig åt läderflätning. Jag har nu ca 20 utställningskoppel. Barnen tycker att jag ska ställa upp med 4 hundar i uppfödarklass och "handla" alla själv - med likadana väldigt blingiga koppel.... Tänk vad barn tycker mycket!
  Kram på er!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Igår var vi i Helsingborg men vi höll oss ifrån ditt område. Inte bra för hundarna om de ser oss mattar ryka ihop om vilken hund som är tjusigast. Vi måste vara goda föredömen. Kul med dina utställningskoppel. Kennel Aberlours Design.

   Radera