fredag 27 december 2013

Taktiktänk

Många människor går omkring och tror att hundar är varelser som styrs av nedärvda instinkter. Det har dom helt rätt i. Hundar har instinkter långt utöver vad människorna kan ana. Det som människor i gemen inte vet är att hundar även är utrustade med en välutvecklad förmåga att tänka logiskt och taktiskt. Den taktik som Bozze använder mest frekvent är den så kallade taktiktaktiken. Det är en enkel taktik som går ut på att taktiskt ändra sin taktik med jämna mellanrum. Så snart Swalorna känner sig säkra på hur Bozze ska agera och vilka rutiner han har byter han ut sitt beteendemönster till något helt nytt. Sedan myser han när han ser deras förvirrade blickar.

När Bozze kom till Swalorna hörde han ofta hur matte och husse glatt konstaterade att han var perfekt för en vandrande katastrof av mattes dignitet. Som ni säkert vet vid det här laget har mattes kropp fått neurologiskt fnatt och gör lite som den vill utan att fråga om lov. Mattes kropp har bestämt sig för att den inte tänker gå upp ur sängen när matte vill gå upp. Kroppen ligger kvar långt efter det att matte rent mentalt känner att tiden är inne att komma igång. 
 
 

Rutinen de första månaderna var att matte vaknade runt halv nio, hällde upp kaffe ur termosen (som husse alltid ställer vid sängen innan han åker till jobbet), tog medicin och därefter låg och blundade eller surfade på sin iPad ända till strax innan tio då hon tyckte att nu får det banne mig räcka. Bozze låg kvar så att matte i lugn och ro kunde klä sig och besöka det lilla rummet med den vita stolen. Sedan sträckte han lojt på sig och traskade efter matte ned för trappan. Han blev utsläppt i trädgården för att utföra sina behov samt ta sin dagliga "äta-kaninbajs-runda" och när Bozze var färdigbehovad och färdigkaninbajsätad traskade han in för att få mat. Matte gav sedan upp kampen mot kroppen en stund och lade sig i soffan medan Bozze kurade ihop sig på golvet för att sova ett par timmar.

Nuförtiden hörs Swalorna inte längre säga att Bozze är perfekt för en sån som matte. Det är inte Bozzes fel utan beror helt och hållet på Swalorna. Bozze blev ju satt på diet och för varje hekto han har gått ner har han hämnats genom att ändra sitt morgonmönster. Nu när han gått ner lite mer än 4 kg vaknar han runt halv åtta och traskar då fram till mattes huvud. Hon brukar titta upp när han tar genvängen över hennes mage. Bozze lägger sig sedan tätt intill matte så att hon bara med yttersta svårighet når termosen med kaffe. När hon tar upp sin iPad lägger han huvudet på den. När hon dricker sitt kaffe passar han på att kärvänligt buffa till kaffehanden. Antalet lakansbyten har ökat dramatiskt i Swalboet sedan Bozze anlände. Efter ett tag hasar matte sig ur sängen och Bozze skuttar genast efter innan hon hinner in i det lilla rummet med den vita stolen. När matte vinglar ner för trappan rusar Bozze ifatt henne och tar genvägen mellan hennes ben. Matte öppnar altandörren och Bozze traskar tre meter ut, tvärvänder och kommer in. Eftersom matte vid denna tidpunkt ännu inte har hunnit lägga upp Bozzes mat sätter han sig demonstrativt framför matskålen, glor uppfodrande på den och sedan sårat på henne. Matte lägger upp maten och när Bozze har tryckt i sig maten, vilket går snabbare än ett människoöga kan uppfatta, går han ut i trädgården. Matte går till det lilla rummet med den vita stolen. Bozze kommer in, rusar förbi matte upp för trappan och skuttar med jordiga tassar upp i sängen. Som sagt, många lakansbyten blir det. Sedan sover Bozze gott i sängen medan Matte ligger i soffan och försöker lista ut om hon är vaken eller inte.


Matte tänker ibland att Bozze måste gå upp i vikt igen. Husse tycker att matte borde tänka på sin egen vikt istället men det säger han bara till Bozze när han är säker på att Matte inte hör. Husse har hög självbevarelsedrift och en stor önskan att behålla sina framtänder. Bozze tycker inte så mycket. Han har fullt upp med att lägga upp nya taktiker för år 2014. Det kommer att bli ett roligt år, det är Bozze säker på.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar