söndag 12 januari 2014

Hundarnas Michael Mosley

Idag hurrar och hoppar husse och matte som tokar och Bozze har lyckats uppfatta att det har något med hans mat att göra. Allt som handlar om mat är mycket intressant tycker Bozze. Han studerar sina människor men lyckas inte riktigt förstå varför de är så hysteriskt glada. I all kontakt med dessa två fjäderfän måste man räkna med att det kan slå runt precis när som helst. Bozze bekymrar sig för att det ska bli så illa att de till slut blir omhändertagna enligt LMM (Lagen om missanpassade människor). Även om han håller med om att hans matte och husse inte går under begreppet "normala" och därför inte borde ha hund anser han ändå att han har det ganska bra i Swalboet. Han blir kliad och klappad och älskad och ibland lyckas han till och med tugga i sig en hel ankelsocka utan att bli upptäckt. Han har helt nyligen upptäckt att om han slutar lyda matte och husse vid inkallning innebär det att de börjar träna honom i detta igen och "träning = godsaker". Man får inte vara född bakom en grop för då fastnar man lätt med skägget i brevlådan, tänker Bozze. Upptäckten gjorde han när han och matte var ute och gick. Matte vet ju att Bozze alltid kommer på inkallning men just denna dag var det extra mycket folk och hundar i skogen och Bozze bestämde sig för att det faktiskt var roligare att springa fram till dessa, vilt skällande av glädje, än att komma tillbaka till en vrålande matte. Den andra halvan av promenaden bestod i att han gick kopplad och att matte höll en ilsken monolog som Bozze ignorerade. Dagen efter fanns det köttbullar i mattes ficka och Bozze fick hela fyra köttbullar totalt på den lilla skogspromenaden. Det lönar sig att inte lyda ibland, tänker Bozze.


Dagens hurrarop och glädjeskutt beror dock på något helt annat. Det har med Bozzes kroppsmassa att göra. Bozze har nämligen likt en Michael Mosley gått på diet (även om det inte var någon 5:2-diet pecis) och han har nu lyckats minska 5,2 kg i vikt. Egentligen tycker man att det är Bozze som ska jubla och skutta av glädje. Det hade matte gjort om hon lyckats gå ner 5,2 kg i vikt. Bozze väntar med att jubla tills han ser resultat. Inte på vågen, som matte och husse gör, utan i matskålen. Nu är det dags att sluta med dietfoder tycker Bozze. Vad Bozze inte vet är att matte faktiskt har beställt en stor säck med nytt foder till honom. Inte dietfoder utan helt vanligt smarrigt hundfoder av högsta kvalitét. Detta får bli en överraskning.
1 kommentar:

  1. Ginnis matte tycker att Bozze gör rätt i att springa till människor. Om man nu inte ska lyda matte. Det är i alla fall bättre än att jaga bilar.
    Stackars Ginnis äter alltid lightfoder men det vet han inte om. Jag tror det vore bra för Ginnis matte att också äta av Ginnis lightfoder eftersom hon behöver gå ner 5,2 kg i vikt.

    SvaraRadera